ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

FAQ

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΑΣ;

Απευθύνονται σε ενήλικα άτομα που αγαπούν τη γυμναστική και θέλουν να γνωρίσουν σε βάθος καθιερωμένους τρόπους εκγύμνασης, προπονητικά συστήματα και φιλοσοφίες άσκησης, όπως π.χ. Group Fitness, Fitness Consulting, Pilates Mat – Props & Equipment, Yoga, Dance,  είτε για προσωπική τους χρήση – βελτίωση, είτε για παρουσίασή τους σε κοινό.


ΈΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ;

Τα περισσότερα εκπαιδευτικά μας σεμινάρια είναι αναγνωρισμένα από έγκυρους Ευρωπαϊκούς και Αμερικάνικους φορείς.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

1. Personal Training 200, Group Fitness Instructor 200 & Pilates Mat & Props 200 από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό EUROPE ACTIVE (http://www.europeactive.eu/). Οι επιτυχόντες των εσωτερικών εξετάσεων αξιολόγησης καταχωρούνται αυτομάτως στο EREPS, δηλαδή στο Ευρωπαϊκό Μητρώο Επαγγελματιών της Άσκησης (http://www.ereps.eu/). Δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος σε 24 από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε πολλές άλλες χώρες ανά τον κόσμο.

2. Pilates Mat & Equipment από το ALAN HERDMAN, London.

3. Yoga 200 & 300 από τον μεγαλύτερο και εγκυρότερο σύλλογο στον κόσμο, YOGA ALLIANCE.


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ;

Θέλουμε να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι: Η χώρα μας δυστυχώς είναι η μία εκ των τεσσάρων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει ακόμα συμβληθεί με το EREPS. Η Ελληνική νομοθεσία αναφέρει ότι μόνο πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ (νυν ΣΕΦΑ) έχουν το δικαίωμα να εργάζονται σε γυμναστήρια.

Η έλλειψη όμως σύνδεσης της διδαχθείσας ύλης στο πανεπιστήμιο με την αγορά εργασίας και τις ανάγκες της είχε -και έχει- ως αποτέλεσμα τα τελευταία είκοσι χρόνια οι χώροι άσκησης, όπως τα γυμναστήρια, να απασχολούν ως επί το πλείστον αποφοίτους ιδιωτικών σχολών.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι φοιτητές, απόφοιτοι και πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, μας τιμούν κάθε χρόνο με την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν, επιλέγοντας εμάς, το Studio One, για την εξειδικευμένη επιμόρφωσή τους.

Το ίδιο ισχύει φυσικά  για όλους και όλες που ενδιαφέρονται για την άθληση, την υγεία και την ομορφιά, γενικότερα για τον υγιεινό και σωματικά δραστήριο τρόπο ζωής, και θέλουν να εντρυφήσουν επιλέγοντας την ειδικότητα που τους εκφράζει.

Σε αγαστή συνεργασία με τους επίσημους φορείς και τον σύλλογο των Ελληνικών γυμναστηρίων (ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ.) που αφουγκράζονται το μεγάλο αυτό κενό, κάνουμε όλοι μαζί τη προσπάθεια για αναγνώριση των αποφοίτων μας και το δικαίωμα τους να κάνουν επίσημα αυτό που πραγματικά αγαπούν: FITNESS ΠΑΝΤΟΥ.


Η ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ; ΘΑ ΜΑΘΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ;

Απόλυτα. Τα αποκλειστικά εκπαιδευτικά μας εγχειρίδια (2.500 και πλέον σελίδες) είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να παρουσιάζουν με τρόπο απτό και άμεσο το πλήρες εύρος γνώσης που απαιτείται για την ειδικότητα που επέλεξες. Τα συνεχή γραπτά τεστ αξιολόγησης και οι στοχευμένες εκπαιδευτικές εργασίες που ζητούνται αποτελούν την ασφαλιστική δικλείδα.

Σε πρακτικό επίπεδο η καθημερινή τριβή, οι συνεχείς παρουσιάσεις, η ανάλυση των προπονητικών μεθόδων, των ασκήσεων και των παραμέτρων τους από τους επίσημους διδάσκοντες κάθε διπλώματος οδηγούν με ασφάλεια στη γενική εξεταστική όπου κρίνονται με αξιοκρατία και αίσθημα ευθύνης οι γνώσεις, οι ικανότητες και οι δεξιότητες του κάθε εκπαιδευόμενού μας.


ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟ STUDIO ΟNE ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ;

Γιατί… είμαστε το Studio One.

Μία ομάδα. Μία παρέα. Ένας Στόχος.

FITNESS ΠΑΝΤΟΥ.